Odata cu sezonul rece incepem sa vedem tot mai multe masini echipate cu jante de tabla. Este varianta aleasa de catre soferi , o varianta prin care protejam jantele din aliaj de toti factorii care influenteaza integritatea si durata de viata a acestora, chiar si de problemele econimice.

Ce ne determina alegerea jantelor din tabla in detrimental celor din aliaj?

Exista sanse destul de ridicate ca la un moment dat sa fie necesar sa montam lanturi pentru o trectiune ridicata, iar acest lucru se sfarseste cu jantele zgariate.
Tot in perioada anotimpului rece, cand drumurile sunt acoperite de zapada avem sanse mari de a lovi o groapa destul de adanca, aceasta fiind neobservabila si astfel putem deteriora cel puti o janta.

Vei gasi jante auto la Vadrexim pentru masina ta, plasand o comanda pe site sau chiar la sediu. Este recomandat ca in momentul plasarii comenzii sa ti aproape talonul auto.  

Nu trebuie sa uitam nici de solutiile aruncate pentru a topi zapada care contin sare, clorura de sodiu si nisip. Acestea sunt corozive iar in timp pot aparea exfoliatii pe jantele din aliaj, aspectul acestora depreciindu-se.

Supuse stresului la fiecare schimbare de sezon prin dejantarea anvelopelor de vara si jantarea celor de iarna si invers cand sezonul cald revine, jantele din aliaj se vor deterioa mult mai repede.

Analizand insa doar din prisma pretului, costul de achizitie a unui set de jante din aliaj sau magneziu este cel putin dublu fata de jantele clasice din tabla cu  aceeasi dimensiune.

Daca se deterioreaza o janta din aliaj vei fi nevoit sa cumperi un set intreg de 4 jante deoarece, deoarece acestea nu se pot achizitiona separate datorita modelului si designului aproape unicat al acestora.

Exista si alte motive pentru care jantele din tabla sunt preferate in anotimpul rece.

Jantele din aliaj fiind mai spitate, spatiile goale mai numeroase, se incarca cu zapada ingreunand deplasarea prin zapada. Jantele din tabla mentin si mai bine masina pe drum prin faptul ca acestea sunt mai grele si fac mai buna aderenta prin zapada.

In cazul in care totusi avem ghinionul sa deformam o janta din tabla, costul reparatiei si indreptarii acesteia este mult mai mic. Procedura de indreptare a jantelor din aliaj este mult mai pretentioasa si costurile sunt pe masura.

In ultima vreme, masinile noi vin cu echipare din fabrica avand jante din aliaj cu diametru mare. Masinile cu jante ce au diametru de la 18 inch nu vor putea echipa masina cu jante din tabla, deoarece acestea se fabrica pana la dimensiuni de 16 inch si extrem de rar de 17 inch.

In aceste cazuri este recomandat, in schimb, sa achizitionati un set de jante din aliaj de o dimensiune cat mai mica, dar pe care masina dumneavoastra sa o aiba omologata.

Despre jantele potrivite in anotimpul rece poti afla mai multe aici, dar si despre multe alte lucruri noi si importante!

8 thoughts on “Ce jante sunt mai potrivite pentru sezonul de iarna?

  1. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat diferite strategii pentru a gestiona eficient timpul. Este important sa aplicam aceste sfaturi in viata de zi cu zi pentru a ne atinge obiectivele si pentru a avea o viata mai echilibrata.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ. Am invatat multe lucruri noi despre cum sa ne organizam mai bine timpul si sa fim mai productivi. Recomand tuturor sa citeasca acest articol pentru a gasi sfaturi utile.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol pe Tapito.ro, pentru ca mi-a oferit o mai buna intelegere a influentei tehnologiei asupra modului in care comunicam si interactionam unii cu altii. Autorul a prezentat argumente solide si exemple relevante pentru a sustine punctele sale, ceea ce m-a facut sa reflectez mai mult asupra subiectului.

  4. Articolul de pe Tapito.ro este foarte interesant si informativ. Autorul a abordat subiectul cu multa atentie la detalii si a oferit cititorilor o perspectiva noua asupra temei. Este important sa fim constienti de impactul pe care il are mediul digital asupra societatii noastre si sa fim deschisi la schimbarile necesare pentru a ne adapta.

  5. Articolul m-a facut sa reflectez asupra propriilor convingeri si sa-mi pun intrebari despre modul in care percepeam subiectul abordat anterior. Aprecierea mea pentru acest tip de continut informational este in continua crestere.

  6. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa aduca in discutie aspecte relevante si sa ofere solutii sau sugestii pertinente pentru problemele expuse.

  7. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol, deoarece mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Este important sa fim mereu deschisi la noi idei si perspective.

  8. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat argumentele sale si a sustinut fiecare afirmatie cu exemple concrete.

Comments are closed.